Gedeon napja van. | 2024.03.28

Három szerb embercsempész ellen indult eljárás

2017-02-13 09:30:44

Eljárás indult három szerb férfi ellen, akik tizennyolc afgán és pakisztáni állampolgárnak nyújtottak segítséget a zöldhatár átlépéséhez, a bíróság - ügyészi indítványra - elrendelte előzetes letartóztatásukat - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője hétfőn az MTI-t.

    Serfőző Katalin közölte, a szerb állampolgárokat több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével gyanúsítják.
    A gyanú szerint a férfiak Bécsből utaztak a szerb-magyar határ közelébe, ahol az egyikük külön gépkocsiba ült, és Domaszék-Mórahalom külterületén járművébe fölvette a zöldhatáron mások által átkísért migránsokat, akikkel az autópálya irányába indult el. A rendőrök nem sokkal később igazoltatni akarták a gyanúsítottat, aki a jelzésre nem állt meg, helyette gyorsított, nekiütközött egy előtte haladó autónak, majd felhajtott az autópályára, ahol a szalagkorlát mellett megállt, és a gépkocsit hátrahagyva elmenekült. A rendőrök néhány száz méterre találták meg, és vették őrizetbe. A férfinál hamis román személyi igazolványt, vezetői engedélyt és hamisított útlevelet találtak.
    A másik két gyanúsított feladata az volt, hogy egy másik gépkocsiból figyeljék, van-e rendőri ellenőrzés. Az egyenruhások őket is igazoltatták, és őrizetbe vették.
    A Szegedi Járásbíróság - ügyészi indítványra - nem jogerősen elrendelte a gyanúsítottak előzetes letartóztatását - tudatta a helyettes szóvivő.