Andrea napja van. | 2024.04.18

Az úszás ünnepe zajlik Kecskeméten

2017-02-11 13:49:00

 Kétezer-ötszáz résztvevővel - köztük megannyi fiatallal - szombat délelőtt elindult az Univer24 - Az Úszás ünnepe elnevezésű rendezvény, melynek keretében huszonnégy órán át úsznak a kecskeméti uszodában.

    A megnyitón részt vett Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke, aki ebből az alkalomból nyújtotta át Hosszú Katinkának a FINA, a nemzetközi szövetség hivatalos diplomáját a riói olimpián 400 méter vegyesen úszott 4:26.36 perces világrekordjáról.
    A honi sportági szövetség beszámolója szerint a harmadik alkalommal megrendezett 24 órás úszóesemény megnyitóján a MÚSZ első embere köszönetet mondott Hosszúnak, majd angolul edző-férjének, Shane Tusupnak is.
    Szintén megköszönte a háromszoros riói aranyérmesnek a 24 órás esemény felkarolását Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere, aki elmondta: "az eseményt jelen formájában Katinkával álmodtuk meg közösen, mert mi itt úgy éreztük, mernünk kell nagyot álmodni". Hozzáfűzte: "már akkor megtettük ezt, amikor elkezdtük építeni ezt az uszodát, majd következett a huszonnégy órás úszás, amelynek egyik fontos üzenete, hogy a tradíció mellett a jövőre is figyelmet fordítunk, hiszen számtalan fiatal lesz itt a medencében."
    Hosszú Katinka kijelentette, "nem is tudok jobb ünnepet kitalálni, mint hogy egész nap ússzunk", majd hozzátette, bajaiként a régi uszodában rengeteget versenyzett Kecskeméten, de nagy öröm, hogy a jövő generációi már ilyen nagyszerű létesítményben készülhetnek.
    Hosszú maga is vállalt néhány hosszt a 24 órás viadal első órájában, hiszen csapata, az Iron Corporation külön versenyre hívta ki az esemény névadójának, az Univernek a váltóját. A bajnoknőn, valamint a Törös Károly vezette Bácsvíz-Kecskemét úszóin kívül a vízilabda több sztárja is ott volt a vízben, az olimpiai bajnokokat Kis Gábor és Székely Bulcsú képviselte, míg a nőket Takács Orsolya világ- és Európa-bajnok.
    A szervezők elmondták, hogy bár a viadal nem verseny, a cél az, hogy a legutóbbi alkalommal felállított 78.3 kilométeres csúcsot megdöntse valamelyik résztvevő csapat a vasárnap délelőtt 11 óráig tartó úszás során.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány