Emma napja van. | 2024.04.19

Fidesz: a Jobbik nem szavazta meg a bankok elszámoltatását

2017-02-08 15:12:01

A Jobbik Gyurcsánnyal és az MSZP-vel együtt nem szavazta meg a bankok elszámoltatását - írta a Fidesz az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

    A nagyobbik kormánypárt Z. Kárpát Dániel szavaira reagált; a Jobbik alelnöke sajtótájékoztatóján további lépéseket sürgetett a devizahitelesek érdekében.
    A Fidesz szerint az ellenzéki párt ismét mást mond és mást cselekszik. Amikor a bajba jutott devizahiteles családokról kellett dönteni a parlamentben, akkor "Gyurcsánnyal és a szocialistákkal együtt a Jobbik számos politikusa, köztük Vona Gábor sem szavazta meg a bankok elszámoltatását és a forintosítást" - írták.
    A polgári kormány több mint egymillió családot szabadított meg a devizahiteltől, elszámoltatta a bankokat, forintosította a hiteleket. Ennek köszönhetően az érintettek összesen ezermilliárd forint feletti összeget kaptak vissza; 25-30 százalékkal csökkentek a törlesztőrészletek, és ezáltal több százezer otthon menekült meg. Az otthonteremtési programmal pedig megteremtették a biztonságos és olcsóbb otthonteremtés feltételeit is - olvasható a Fidesz közleményében.