Csongor napja van. | 2024.04.16

Gulyás Gergely: javult a foglalkoztatás, erősödött a gazdaság

2017-02-07 19:52:25

 

A munkanélküliség jelentős csökkenését, a foglalkoztatási helyzet javulását és a gazdaság hosszú távú növekedését emelte ki a múlt évi eredményeket ismertetve az Országgyűlés fideszes alelnöke kedd este Miskolcon.

 

    Gulyás Gergely a város önkormányzatának évértékelő rendezvényén úgy fogalmazott: a kormány 2010-ben azt tűzte ki, hogy azokat a családokat segíti, amelyek dolgozni akarnak. 
    Ennek része volt az adócsökkentés, a családi adókedvezmény bevezetése és az a közmunkaprogram is, amelynek révén még tavaly is csaknem háromszázezren jutottak munkához - sorolta.
    Mint mondta: Magyarország városai szépen fejlődnek, élni tudnak az uniós források kínálta lehetőségekkel, pályázatokkal.
    Gulyás Gergely kiemelte: Magyarországnak egyértelműen az az érdeke, hogy az Európai Unió tagja legyen, annak ellenére, hogy az ország kritikákat fogalmaz meg az EU-val szemben.
     "Európának nincs világos jövőképe, nem képes kezelni a válságokat", ugyanakkor a magyar kormány helyes választ adott a migránsválságra - közölte.
    Miskolcról szólva elmondta: a város sok uniós pályázatot nyert meg, jelentős összeg érkezett fejlesztésekre, beruházásokra.
    Kriza Ákos (Fidesz-KDNP), Miskolc polgármestere az elmúlt évről szólva azt mondta: az a korszakváltásról, az erős város megteremtéséről és a kiszámítható hétköznapokról szólt, és ilyen lesz majd 2017 is.
    Elmondta, hogy Miskolc korszakváltáshoz érkezett, a város olyan emelkedő pályára áll majd, amelyre az elmúlt harminc évben nem volt példa.
    Miskolc "a Kádár-korszak acélvárosa", a borsodi régió válságközpontja volt, mára azonban a magyar városok versenyképességét tekintve az élmezőnybe került - mondta a polgármester.