Auguszta napja van. | 2024.03.29

Dzsihadistákat "ártalmatlanított" a török hadsereg

2017-02-07 07:25:13

Az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet 21 dzsihadistáját "ártalmatlanította" a török hadsereg az elmúlt 24 órában az észak-szíriai Báb város térségében - közölte a török hadsereg kedden.

    A beszámoló szerint a török hadsereg 203 célpontot támadott, a többi között parancsnoki állásokat, búvóhelyeket és járműveket is megsemmisítettek.
    Ankara augusztus 24-én Eufráteszi Pajzs fedőnéven indított hadműveletet Észak-Szíriában, hogy a lázadó Szabad Szíriai Hadsereget (SZSZH) támogatva megtisztítsa a határ menti területeket a terrorszervezetektől, köztük az Iszlám Államtól. A dzsihadisták második legfontosabb szíriai központjának, Bábnak az ostroma két hónapja tart, mert az IÁ komolyan ellenáll.
    Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) hétfőn azt közölte, hogy már bezárult az ostromgyűrű a település körül, miután a szíriai kormánycsapatok a Hezbollah libanoni radikális síita szervezet, valamint az orosz légierő támogatásával déli irányból körbefogták a várost. A török csapatok vezette erők korábban északról, keletről és nyugatról is bekerítették már a dzsihadisták állásait.
    Az Anadolu török állami hírügynökség legutóbbi összesítése alapján az Eufráteszi Pajzs kezdete óta a török hadsereg több mint 2150 dzsihadistát tett ártalmatlanná, közülük legalább 1850-et megölt.