Emma napja van. | 2024.04.19

Farsangi jótékonysági bál

2017-02-06 12:47:02

Rászoruló gyerekek megsegítésére rendez jótékonysági bált a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szervezete 2017. február 11-én 19 órától az ITC Székházban. A rendezvény fővédnöke Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, védnöke Kiss Gábor alpolgármester. Ahogy tavaly, úgy idén is ez lesz az egyik legnagyobb létszámú és legnépszerűbb ilyen jellegű rendezvény a megyében. A szervezők mintegy 300 vendégre számítanak, akik az ITC Székházban mulathatják át az estét, miközben jótékonykodnak. A múlt évben mintegy másfél millió forintot adományoztak a bál résztvevői, amiből a megyei vöröskereszt húsvét előtt 180 hátrányos helyzetű, rászoruló családnak tudott nagyértékű tartósélelmiszer-csomaggal segíteni a terhein.

A szórakozáson és az adománygyűjtésen túl ez a bál azt a célt is szolgálja, hogy a Magyar Vöröskereszt tevékenysége minél nagyobb figyelmet kapjon Miskolcon és a megyében. Szakembereink számtalan esetben és helyzetben bizonyították már tudásukat és rátermettségüket, a partnereink és támogatóink pedig figyelemmel követik és – e munkát elismerve – támogatják is megyei szervezetünket. Új célkitűzésünk, hogy mindezt a lakosság – mind a segítők, mind a rászorulók – számára is hangsúlyosabbá tegyük. Másrészt pedig arra törekszünk, hogy a nagy múltú, mégis modern, mai problémákra reflektáló szervezet mögé minél több új potenciális partnert, támogatót állítsunk.
Szeretnénk elérni, hogy a város és a megyeszékhely vezetésével szorosan együttműködve tovább erősítsük a térség szociális hálóját; ezáltal pedig az itt élők biztonságérzetét. Ehhez azonban szükség van támogató partnerségekre.
A farsangi jótékonysági bál kiemelt támogatója idén a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön. Az intézménnyel tavaly szeptemberben írt alá együttműködési megállapodást a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szervezete. Ennek kapcsán készül el az a 300 kézzel festett plakett, amelyet a bál vendégei kapnak. Ez emlékezteti majd őket a jövőben jócselekedetükre és a kellemes, jó hangulatú estére.

A bálról bővebb információ és jegyigénylés a Magyar Vöröskereszt központjában, a szervezet honlapján és közösségi oldalán.