Auguszta napja van. | 2024.03.29

Alapítványt hoz létre Joe Biden volt alelnök

2017-02-01 18:23:17

 

Joe Biden volt amerikai  alelnök  bejelentette, hogy alapítványt hoz létre az  emberi jogok, az  oktatás és a  rákkutatás támogatására.  

 

    A szerdán kiadott közlemény szerint a Biden Alapítvány  olyan alapítvány, amelynek célja annak felkutatása,  milyen módon biztosítható, hogy mindenkinek lehetősége legyen a méltóságteljes élethez és az amerikai álom megvalósításához, függetlenül  nemétől, életkorától,  jövedelmi helyzetétől és szexuális orientációjától. 
    Joe Biden videóüzenetben jelentette be az alapítvány létrehozását.  Dicsérte az úgynevezett milleniumi nemzedéket, az ezredfordulón születettek generációját, amelyet az amerikai  történelem "legnyitottabb, legtoleránsabb, legnagylelkűbb" nemzedékének nevezett. Üzenetében kitért az azonos neműek házasságának ügyére, amit z amerikai társadalomban tapasztalható változások egyik jelentős elemének nevezett.  
    Joe Biden utalt a rákbetegség elleni küzdelemre is, s leszögezte: "fordulóponton vagyunk a rákbetegség elleni harcban, különösen a négy-öt évvel ezelőtti helyzettel összehasonlítva. Képesek vagyunk megváltoztatni emberek életét". 
    Biden legidősebb fia évekkel ezelőtt agydaganat következtében hunyt el.