Auguszta napja van. | 2024.03.29

Szíriai embercsempész ellen emeltek vádat Szegeden

2017-02-01 08:38:09

Vádat emelt az ügyészség egy szíriai férfi ellen, aki a zöldhatáron illegálisan átjuttatott rokonait akarta teherautóval Németországba vinni - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

    Szanka Ferenc közölte, hogy a Németországban élő szíriai állampolgárt embercsempészés előkészületével vádolja a Szegedi Járási és Nyomozóügyészég.
    A vádirat szerint a férfi rokonai 2015 őszén elhatározták, hogy a balkáni útvonalon, Szerbián és Magyarországon keresztül illegálisan Svédországba, illetve Németországba mennek. Felvették a kapcsolatot a már Németországban élő, ott menedékkérelmet előterjesztő vádlottal, hogy segítsen nekik Nyugat-Európába jutni. A férfi a szerb-magyar határ közelébe utazott bérelt tehergépkocsival, azzal akarta a más embercsempészek által a zöldhatáron átjuttatott rokonait Nyugat-Európába továbbszállítani.
    A határ közelébe hajtó vádlottat a rendőrök Domaszék külterületén elfogták, mielőtt a határsértőkkel elindulhatott volna. A rokonai nem kerültek elő.