Gedeon napja van. | 2024.03.28

Felmentették a rendőröket megöléssel fenyegető nőt

2017-01-31 16:46:02

A Miskolci Törvényszék kedden meghozott ítéletében a terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés vádja alól bűncselekmény hiányában felmentette azt a nőt, aki két rendőrt fenyegetett meg, hogy megöleti őket - közölte az ítélethirdetés után a bíróság az MTI-vel.

    A tájékoztatás szerint a bíróság megállapította, hogy a vádlott 2015 decemberében a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőrkapitányság számára postázott levelében két rendőrrel szemben fegyelmi eljárás elrendelését követelte, azzal, hogy amennyiben az eljárás nem indul meg, a rendőröket megöleti. Levele szerint a végrehajtás érdekében lépéseket tett, megbízást is adott.
    A bíróság ítéletében hangsúlyozta, hogy a terrorcselekménnyel fenyegetés bűntette speciális bűncselekmény, annak megvalósulásához az is kell, hogy az elkövető komolyan gondolja cselekménye megvalósítását, vagyis konkrét, komoly és közvetlen fenyegetésnek kell lennie, amiben megnyilvánul a terrorcselekmény elkövetése. Ez a komoly fenyegetés azonban hiányzott, a megfenyegetettek sem vették azt komolyan, óvintézkedéseket nem tettek.
    Az ítélet nem jogerős, az ügyész fellebbezést jelentett be, így az ügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.