Auguszta napja van. | 2024.03.29

Operatív törzset működtet a katasztrófavédelem

2017-01-31 15:10:59

Az ónos eső miatt kialakult helyzet kezelésére a katasztrófavédelem központjában operatív törzs működik, de Budapesten, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér és Tolna megyében is területi operatív törzs dolgozik. Az országban mintegy kétezer tűzoltó és ötszáz technikai eszköz áll készenlétben, és szükség esetén a katasztrófavédelem növeli az erők és eszközök számát - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kedden az MTI-t.

    A katasztrófavédelem azt kéri, hogy aki teheti, aki teheti, ne induljon útnak az ónos esővel érintett területeken. Aki bajba jutott járművet lát, vagy tűzoltói segítségre van szüksége, hívja a 112-es segélyhívó számot.
    Közölték: az ónos eső miatt helyenként előfordulhatnak áramkimaradások is, a katasztrófavédelem folyamatos kapcsolatot tart fenn a közműszolgáltatókkal, hogy ha szükséges, azonnal intézkedhessenek a kieső szolgáltatások helyreállításáért. 
    Azt javasolják, mindenki kísérje figyelemmel a meteorológiai szolgálat riasztásait és a hatóságok közleményeit.
    Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az ország középső részén változó mennyiségű ónos esőre lehet számítani. A meteorológiai adatok szerint nagyobb mennyiségű ónos esőre a délutáni, illetve az esti, késő esti órákban lehet számítani - idézték fel a közleményben.