Gedeon napja van. | 2024.03.28

Mozikban a Vakfolt, Slemmer Ádám első nagyjátékfilmje

2017-01-30 09:02:34

Néhány napja vetítik a mozik a Vakfoltot, Slemmer Ádám akciókrimijét, első nagyjátékfilmjét.

    "Lelkes fiatalok összeálltak, és amatőr csapatként kezdtük forgatni a filmet, amelynek története 2013-ban indult. A dolgok akkor változtak professzionális irányba, amikor Osvárt Andrea társproducerként becsatlakozott a projektbe" - mondta Slemmer Ádám az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.
    A rendező kitért arra, hogy a vakfolt egy szembe építhető szerkezet, egy mikrocsip, amelyet ha rákapcsolnak az ember látóidegére, akkor kameraként funkcionál. A történetben egy magyar kutató szintetikus olajat fejleszt ki, a mikrocsipet azért akarják a szemébe ültetni, hogy megfigyeljék és ellopják a fejlesztését.
    Slemmer Ádám beszámolt arról, hogy a film forgatása mintegy nyolcvan napot vett igénybe, és Osvárt Andrea belépésével elsősorban technikai felszerelésben tudtak óriásit előrelépni. Korábban kerti lámpákkal világítottak, az eredetileg hiányzó technikai háttér miatt később sok jelenetet újra kellett forgatni.
    "A szereplők többsége amatőr volt, ők Földessy Margit drámastúdiójából és a Nemes Nagy Ágnes Színészképzőből érkeztek" - mondta a rendező. Az Amego Film közreműködésével készült film szereplői között van Kálid Artúr is.
    Slemmer Ádám kedden államvizsgázik a Metropolitan Egyetemen, ahol turizmus-vendéglátás szakon tanult.