Gedeon napja van. | 2024.03.28

Bakondi: növelik a létszámot, bővítik az eszközöket a határvédelemben

2017-01-30 07:13:01

A lakosság biztonságának megtartása érdekében létszámnövelésre, valamint a jogi és a technikai eszközök bővítésére készülnek a magyar határvédelemben - ismertette a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

    Bakondi György azt mondta: míg korábban az volt tapasztalható, hogy télen mérséklődött a migrációs nyomás, most a nagy hideg ellenére is folyamatosan, még a befagyott Tisza jegén is érkeznek migránsok. Most a Líbiából Olaszországba tartó tengeri útvonalon sincs csökkenés, de emellett sok más irányból is jönnek - közölte a főtanácsadó, aki szerint a bizonytalansági tényezők miatt nehéz megjósolni, mi várható a migrációs helyzetben.
    Bakondi György szerint azoknak a kormányoknak, amelyek meg akarják védeni népeiket, határaikat - mind nemzeti, mind uniós kötelezettségből - intézkedéseket kell tenniük, fel kell készülniük.
    A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában is kiemelte, hogy a még nyáron is kockázatos tengeri útvonalon most is naponta több ezren indulnak el. A balkáni útvonalon is intenzív a mozgás, és Afganisztánból, Pakisztánból is nagy tömegek indultak el a magyar határ felé vezető úton.