Auguszta napja van. | 2024.03.29

Klebelsberg Központ: minden dolgozó megkapja a bérét jövő hónap elején 

2017-01-26 14:28:00

 Minden dolgozó megkapja a bérét jövő hónap elején, a tankerületi központok ütemezetten végzik a feladataikat és mindent megtesznek azért, hogy zökkenőmentes legyen az átvett és újonnan felvett kollégák foglalkoztatása - közölte a Klebelsberg Központ csütörtökön az MTI-vel sajtóhírekre reagálva. 

    Jelezték, az állami intézményfenntartás decentralizációjának következtében a tankerületi központok feladata és felelőssége a foglalkoztatással kapcsolatos összes tevékenység elvégzése. A Klebelsberg Központnak, mint középirányítónak az elvárása a tankerületek felé az, hogy ezekkel a feladatokkal határidőre készüljenek el. 
    Minden, az állami intézményfenntartás rendszerében dolgozó munkavállaló kap fizetést február elején, az ezzel kapcsolatban megjelent sajtóhírek nem felelnek meg a valóságnak - közölték. 
    A sajtóban arról jelentek meg hírek, hogy országszerte több iskola technikai dolgozóinak szerződését egyelőre még nem módosította a Klebelsberg Központ, így nem kizárt, hogy az érintettek késve fogják megkapni januári fizetésüket.