Auguszta napja van. | 2024.03.29

Fidesz: a baloldali kormányok háromszorosára emelték a gáz árát

2017-01-25 13:16:31

Gyurcsány Ferenc és az MSZP kormányzása alatt háromszorosára emelték a gáz árát - reagált a Fidesz parlamenti képviselőcsoportja az MSZP és a DK szerdai sajtótájékoztatójára közleményben.

    A DK azt követelte a kormánytól, hogy azonnal csökkentse negyven százalékkal a lakossági gáz árát, az MSZP pedig úgy vélte, a magyar családoknak azért kell sokat fizetni a rezsiért, mert a Fidesz sokkal drágábban adja a gázt, a távhőt és a villanyt, mint amennyibe az ténylegesen kerül.
    A Fidesz-frakció az MTI-hez eljuttatott közleményében ezt úgy kommentálta: "azok beszélnek a gázárról, akik kormányzásuk alatt háromszorosára emelték azt". A kormánypárt szerint Gyurcsány Ferenc és a szocialisták kormányzása alatt a magyar emberek fizették fizetésükhöz képest Európa legmagasabb gázárát. 
    A Fidesz ugyanakkor rezsicsökkentést hajtott végre, 25 százalékkal csökkentette a gáz, a távhő és az áram árát, amellyel a családok átlagosan évi 170 ezer forintot tudnak megspórolni. A rezsicsökkentés óta a rezsihátralékok 40-50 százalékkal, a kikapcsolt lakossági fogyasztók száma 30 százalékkal csökkent - áll a Fidesz-frakció közleményében.