Emma napja van. | 2024.04.19

Európai kulturális konferenciát rendeznek a Bálnában

2017-01-25 10:55:24

Beyond the Obvious - Europe, Quo Vadis? (Túl a nyilvánvalón - Európa, merre tartasz?) címmel magyarországi és európai civil kulturális szervezetek és települések vezető képviselői tanácskoznak a kontinens jövőjéről csütörtöktől szombatig a budapesti Bálna kulturális centrumban.

    A háromnapos rendezvény előadói és résztvevői együtt gondolkodnak az európai városok szerepéről, megújulási lehetőségeiről, a környezeti és társadalmi válságok kölcsönhatásáról a kultúra szemszögéből - közölte az MTI-vel az eseményt szervező, brüsszeli székhelyű Culture Action Europe.
    Tájékoztatásuk szerint a mintegy 200 résztvevő között egyaránt megtalálhatók európai kulturális hálózatok, szervezetek, kulturális központok és az európai kulturális fővárosok képviselői, magyar kulturális intézmények vezetői és művészek is.
    A főváros, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Lengyel Intézet és az Európai Unió Kreatív Európa programja által is támogatott konferenciát hivatalosan Navracsics Tibor, az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa nyitja meg pénteken.
    Az előadók között van Corina Suteu volt román kulturális miniszter, és Nina Obuljen Korzinek horvát kulturális miniszter is tervezi a részvételt.
    A szervezők tájékoztatása szerint az angol nyelvű konferencia résztvevői rendhagyó formátumban, három megközelítésben dolgoznak: forgatókönyveket, szcenáriókat; történeteket és narratívákat; illetve ideákat és magyarázatokat osztanak meg. A résztvevők közösen igyekeznek a legvalószínűbb aktuális európai szcenáriókat kidolgozni a lehetséges közeljövőkről.
    A konferencia csütörtök esti, nyilvános nyitórendezvényén Gryllus Ábris és Mizsei Zoltán az Abyssus - Jónás és a Bálna címmel erre az alkalomra komponált hanginstallációt adják elő, a Kitchen Budapest és a Design Terminal legizgalmasabb projektjeiket ismertetik, Török András pedig Budapest arcait mutatja be.
    A konferencia részletes programja a www.caeconference.org honlapon érhető el.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
09:19
- Betörte a Trafik üvegét - keresik a miskolci rendőrök
MTI hírfelhasználó