Tivadar napja van. | 2024.04.20

Jótékonysági koncerten gyűjtenek a János Kórház nővérszállójának felújítására

2017-01-21 13:21:00

 Jótékonysági koncertet szerveznek a Szent János Kórház nővérszállójának felújítására február 5-én a Zeneakadémián. Az eseményen Eszenyi Enikő és Marton László pályafutásuk különböző állomásairól mesél, a zenei programról pedig Vásáry Tamás, Vigh Andrea, Horgas Eszter, Oláh Vilmos, valamint a Semmelweis Vonósnégyes gondoskodik.

    Székely György, a kórház I. Belgyógyászati osztályának vezető főorvosa évek óta szervez zenei délutánokat a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem támogatásával és több szponzor segítségével a kórház javára.
    A február 5-i előadáson Eszenyi Enikő és Marton László, a Vígszínház jelenlegi és volt igazgatója mesél pályafutása kalandos zenei fordulatairól, élményeiről, Vásáry Tamás, Vigh Andrea, Horgas Eszter, Oláh Vilmos, valamint a Semmelweis Vonósnégyes pedig Beethoven, Chopin, Debussy, Liszt, Massenet és Rossini műveivel fűszerezi a beszélgetést - olvasható Székely György MTI-hez eljuttatott közleményében.
    Az I. Belgyógyászati és Gasztroenterológiai Osztály alapítványa ötödik alkalommal szervez jótékonysági koncertet. A korábbiak bevételéből az osztály felszerelését, a működéshez szükséges eszközök és bútorok beszerzését támogatták, valamint hozzájárultak a munkatársak továbbképzésének költségeihez.
    A korábbi előadásokon olyan művészek álltak pódiumra, mint Törőcsik Mari és Makk Károly, Rolla János és a Liszt Ferenc Kamarazenekar, illetve Vásáry Tamás és Frankl Péter világhírű zongoraművészek.