Auguszta napja van. | 2024.03.29

Távollétében 11 év fegyházra ítéltek fegyveres rablás és fogolyszökés miatt egy férfit 

2017-01-18 15:51:01

Fegyveresen elkövetett rablás bűntette és fogolyszökés vétsége miatt 11 év fegyházbüntetésre ítélt a Pesti Központi Kerületi Bíróság egy ismeretlen helyen tartózkodó férfit, aki 2014 januárjában kirabolt egy zuglói dohányboltot, majd az ellene indult eljárás idején megszökött a házi őrizetből - közölte a Fővárosi Törvényszék szerdán az MTI-vel.

    Közleményük szerint a vádlott még 2014. január 4-én este símaszkot viselve bement a Thököly úton található nemzeti dohányboltba, az eladóra riasztópisztolyt fogott és arra utasította, hogy pakolja ki a kasszát. A férfi a pénztárban található 43 500 forinton kívül elvitte az eladó céges és saját mobiltelefonját is. 
    Bár az ügyészség egy II. kerületi trafik fegyveres rablásával is megvádolta a férfit, a bíróság szerint az ügyben nem lehetett kétséget kizáróan bizonyítani a bűnösségét.
    A vádlott az ellene indult bírósági eljárás két tárgyalási napján 2015-ben még megjelent, ám tavaly február 21-ére virradó éjszaka megszökött a házi őrizetből.
    A Pesti Központi Kerületi Bíróság szerdai döntése során kimondta, a férfi feltételes szabadságra sem bocsátható, továbbá 10 évre eltiltották a közügyek gyakorlásától.
    A bíró szóbeli indokolásában kitért arra, hogy a többszörösen büntetett előéletű vádlott esetén enyhítő körülményt nem lehetett figyelembe venni, s a férfi eddigi életével bizonyította, hogy méltatlan a közügyekben való részvételre.
    Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért, a védő enyhítésért fellebbezett.