Andrea napja van. | 2024.04.18

Vádat emeltek a marcali "kalapácsos" rablók ellen

2017-01-09 10:10:00

 

Vádat emelt a Marcali Járási Ügyészség két férfi ellen, akik tavaly nyáron kalapáccsal próbáltak kirabolni egy ékszerboltot Marcaliban - tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség az MTI-t hétfőn.

 

    A Horváth Szilárd megyei főügyész által jegyzett közlemény szerint az ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett kísérlete miatt emelt vádat az előzetes letartóztatásban lévő, zalahalápi illetőségű vádlottakkal szemben, és azt indítványozta a bíróságnak, hogy végrehajtandó fegyházbüntetéssel és közügyektől eltiltással sújtsa őket.
    A vádirat szerint a két férfi 2016. június 28-án kora délután motorral érkezett az ékszerbolthoz. Egyikük a két kilogramm súlyú kalapáccsal elfordította a biztonsági kamerát, betörte az üzlet kirakatát, társa pedig a kitört üvegen át táskába pakolta az ékszereket.
    Egy szolgálaton kívüli rendőr azonban meglátta és felszólította őket, hogy hagyják abba a bolt kifosztását, erre rátámadtak, s megpróbálták megütni. Amikor járókelők a rendőr segítségére siettek, a rablók - a már 2,6 millió forint értékű ékszert tartalmazó táskát hátrahagyva - elmenekültek.
    A rendőrség rövid időn belül elfogta őket.