Csongor napja van. | 2024.04.16

Czibere: kiállja a próbát a hajléktalanellátó-rendszer

2017-01-08 14:46:00

 

Beváltotta a hozzá fűzött reményeket a hajléktalanellátó-rendszer fejlesztése, hiszen az képes most, a legnagyobb "nyomáspróba" alatt is segítséget nyújtani a hajléktalan embereknek - mondta a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár az MTI-nek vasárnap.

 

    Czibere Károly emlékeztetett arra, hogy az előző kormányzati ciklus közepén történt férőhelybővítés óta nem volt olyan hideg tél, mint a mostani, így ez az időszak a legkeményebb "nyomáspróbája" a rendszernek.
    Az államtitkár közlése szerint a vidéki szolgáltatók többsége elérte a százszázalékos kihasználtságot, ám senkit sem küldenek el, mindenkinek biztosítanak helyet. Budapesten pedig még "bőséggel vannak helyek" - tette hozzá.
    A diszpécserszolgálatokon keresztül a napokban az átlagos bejelentésszám háromszorosa futott be a szolgáltatókhoz, sohasem volt ennyi az elmúlt években - emelte ki Czibere Károly.
    Az államtitkár az M1 aktuális csatornán reggel azt mondta: a szélsőségesen hideg idő beállta óta eltelt két éjszaka után eddig nem érkeztek hírek kihűléses esetekről. A politikus arra kért mindenkit, ha kihűléssel fenyegetett embert lát, vagy ilyenről tud, tegyen bejelentést a menhely.hu-n található elérhetőségek valamelyikén.