Gedeon napja van. | 2024.03.28

Online fogadásokon játszotta el a bank pénzét egy alkalmazott

2017-01-07 16:52:00

Milliókat játszott el szerencsejátékon az egyik pénzintézet kecskeméti fiókjának alkalmazottja a bank pénzéből, csalás megalapozott gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezték - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon szombaton.

    A tájékoztatás szerint a 35 éves kecskeméti férfi tavaly szeptemberben és októberben az egyik bank tanácsadójaként a bank információs rendszerébe valótlan adatokat vitt be, illetve egyéb műveletek elvégzésével az információs rendszer működését befolyásolta.
    Pénztárosként a nap elején fiktív befizetéseket könyvelt le az ügyfelek számláira, ezeket a nap folyamán az ügyfelek nevében külföldi számlákra utalta. Az így megszerzett pénzzel online szerencsejáték-oldalakon fogadott, majd a nap végén - mivel nem nyert és nem tudta visszatenni az ellopott pénzt - sztornózta a reggeli befizetéseket. 
    Összesen több mint 58 millió forint kárt okozott a banknak.
    A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya csalás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt január 5-én őrizetbe vette, a Kecskeméti Járásbíróság pedig január 6-án elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását - olvasható a police.hu-n.