Auguszta napja van. | 2024.03.29

Szakértő: kedvező lehet a Mol számára a megegyezés az INA-részvényekről

2017-01-06 10:02:00

 Alapvetően kedvező lehet a Mol számára, ha sikerülne a horvát kormánnyal kedvező vételár mellett megegyezni az INA cégben lévő 49 százaléknyi tulajdonrész kivásárlásáról - mondta Pletser Tamás, az Erste olaj- és gázipari szakértője pénteken az M1 aktuális csatornán.

    Hozzátette: ez esetben a Mol jobban tudna koncentrálni a meglévő üzleteire, a befolyt vételárat pedig újabb profitábilis befektetésekbe forgathatná.
    Pletser Tamás emlékeztetett: a nemzetközi döntőbíróság a Molnak adott igazat a horvát kormánnyal szemben, és kimondta, nem bizonyítható, hogy 2009-ben korrupció történt, amikor a Mol megvásárolta az INA-részvényeket, továbbá a horvát kormány megszegte a privatizációs szerződést; mindez komoly károkat okozott a Molnak.
    Elmondta: a botrány korábban többször is megtépázta a Mol-részvények árfolyamát, az utóbbi hírek hatására élénkebb az érdeklődés a papírok iránt, a befektetők bíznak a megegyezésben, ami adott esetben kedvező forgatókönyvet, feltételrendszert jelenthet a Mol számára.