Gedeon napja van. | 2024.03.28

Chicagóban letartóztatták azt a négy fiatalt, aki megkínzott és megsebesített egy szellemileg visszamaradott fiatalembert

2017-01-05 18:36:14

Megdöbbenést és hatalmas  felháborodást váltott ki az amerikai sajtóban csütörtökön az a Chicagóban történt bűncselekmény, melynek során négy fiatal megkínzott és megsebesített egy mentális problémákkal küszködő fiatalembert és az egészet élőben "közvetítette" a Facebook közösségi oldalon. A rendőrség letartóztatta a négy fiatalt.

    A tizennyolc éves fiatalok - két fiú és két lány - egy szoba sarkában megkötözték a szelemileg visszamaradott fiatalembert, a száját ragasztószalaggal letapasztották, mintegy fél órán keresztül verték és kínozták, a koponyáján pedig óriási vágást ejtettek. Közben nevetve Donald Trumpot és általában a fehéreket gyalázták. Az egészet élőben mutatták a Facebook közösségi oldalon.
    A chicagói rendőrség a videó alapján beazonosította és letartóztatta a négy elkövetőt: valamennyien tizennyolc évesek, és egyiküket az áldozat az iskolából ismerte. Az elkövetők nevét a rendőrség nem hozta nyilvánosságra, a rendőrség szóvivője pedig elhárította a választ arra az újságírói kérdésre, amely az elkövetők és az áldozat bőrszínét firtatta.
     A videón ugyanakkor jól látszik, hogy az áldozat fehér bőrű, négy nevető megkínzója pedig fekete. Eddie Johnson, a rendőrség vezetője sajtóértekezletén nem zárta ki, hogy gyűlölet motiválta bűncselekmény miatt emelnek vádat a négy fiatal ellen.
     A megrázó bűncselekmény körülményeit a rendőrség egyelőre vizsgálja. Az áldozatra kedden éjjel találtak rá, amint az utcán bolyongott, és olyan sokkos állapotban volt, hogy kórházba szállítása után is órákba telt, mire megszólalt.
    A kínzásról készült videót a Facebook időközben eltávolította, de mivel több amerikai tévécsatorna is bemutatta, némelyikük honlapján még megtalálható.