Andrea napja van. | 2024.04.18

Áder János táviratban fejezte ki részvétét török kollégájának

2017-01-01 15:31:00

Áder János köztársasági elnök táviratban fejezte ki részvétét Recep Tayyip Erdogan török államfőnek a szilveszteri isztambuli terrortámadás miatt.

   A Köztársasági Elnöki Hivatal által vasárnap az MTI-hez is eljutott táviratban Áder János kiemelte: nagy szomorúsággal tölti el, hogy 2017 első óráiban ismét egy kegyetlen terrortámadás miatt kell részvétet nyilvánítani. "Mélyen megrázott, hogy a pusztítás megszállottjai az új évet Isztambulban örömmel köszöntő, és reménységgel üdvözlő békés embereket sem kímélték" - fogalmazott az államfő.
    Táviratában maga és a magyar nép nevében is őszinte együttérzését fejezte ki az ártatlan áldozatok hozzátartozóinak, "a gonosz merénylet" sérültjeinek pedig mielőbbi teljes felgyógyulást kívánt.
    Isztambulban legalább 39-en meghaltak és 69-en megsebesültek egy mulató ellen szilveszter éjszaka végrehajtott terrortámadásban. Huszonegy áldozatot sikerült vasárnap délig azonosítani, közöttük 15 külföldi van.
    A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) eddigi információi szerint az isztambuli terrorcselekménynek nincs magyar érintettje.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány