Emma napja van. | 2024.04.19

Orbán Viktor levélben fejezte ki együttérzését a török kormányfőnek

2017-01-01 14:26:00

Együttérzését fejezte ki az elhunytak családtagjainak és mielőbbi gyógyulást kívánt az isztambuli terrorcselekmény sérültjeinek Orbán Viktor miniszterelnök abban a levélben, amelyet Binali Yildirim török kormányfőnek írt - tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője vasárnap az MTI-t.

    "Magyarországon nagyra értékeljük, hogy Törökország és a török emberek aktív szerepet vállalnak a nemzetközi terrorizmus elleni küzdelemben. Ez az embertelen támadás megerősíti kormányom elkötelezettségét a terrorizmussal szembeni fellépés és Törökország erőfeszítéseinek támogatása mellett" - fogalmazott levelében Orbán Viktor. 
    Isztambulban 39-en haltak meg egy a Boszporusz európai partján lévő szórakozóhely ellen elkövetett szilveszteri támadásban. A merénylő negyed kettőkor érkezett a bejárathoz, ahol lelőtt egy rendőrt és egy civilt, majd behatolva az épületbe sorozatlövő fegyverével vaktában tüzet nyitott az újévet ünneplőkre. A 700-800 vendég közül egyesek a tengerbe vetették magukat menekülés közben.