József napja van. | 2024.03.19

Csaknem 700 millió forintból újul meg a bonyhádi sportcsarnok

2016-12-28 19:42:57

 

Csaknem 700 millió forint állami támogatásból megújul jövőre a bonyhádi sportcsarnok - jelentette be a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szerdán a Tolna megyei városban, sajtótájékoztatón.

 

    Potápi Árpád János, aki a bonyhádi térség fideszes országgyűlési képviselője is, elmondta: a kormány egyik utolsó idei döntésével 674 millió forinttal támogatta a létesítmény teljes felújítását és bővítését.
    A 150 néző befogadására alkalmas csarnok 1978-ban épült, ma már a 14 ezer lakosú Bonyhádnak szűkös, és az állaga is romlott. Az önkormányzatnak van építési engedélye a felújításhoz, amely 2017 tavaszán kezdődhet el, és az év végére fejeződhet be - tette hozzá.
    A politikus megjegyezte: a város lakói mellett a bonyhádi járásban élőket is szolgálja az alapjaiban megújuló szabadidős létesítmény, amelynek a sport mellett a civil életben is jelentős szerepe lesz.
    Filóné Ferencz Ibolya (Fidesz-KDNP), a város polgármestere azt mondta, a város számára kedvező megoldás született, hiszen a korábbi, társasági adóra építő konstrukcióval szemben az önkormányzat saját erő nélkül, önállóan valósíthatja meg a beruházást.
    A tervek szerint a meglévő épületszerkezet és gépészet felújítása mellett a csarnok 900 négyzetméteres földszinti része 1200 négyzetméterre, 150 négyzetméteres emeleti része 600 négyzetméterre bővül. A munkálatok során háromszáz embert befogadó nézőtér épül, és ugyanennyi néző elhelyezésére alkalmas mobil lelátót telepítenek, valamint megteremtik az akadálymentes közlekedés feltételeit.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány