Auguszta napja van. | 2024.03.29

Erdogan: a szíriai kormányerők megsértették az aleppói tűzszüneti megállapodást

2016-12-14 13:38:41

 

A szíriai kormányerők megsértették az aleppói tűzszüneti megállapodást - jelentette ki szerdán Recep Tayyip Erdogan török elnök, de hozzátette, ennek dacára Ankara megpróbál kialakítani egy folyosót, hogy azon kimenekülhessenek a városból a civilek és a lázadók.

 

    Beszámolt arról is, hogy még szerdán - Az AFP hírügynökség szerint este - telefonon beszélni fog Vlagyimir Putyin orosz elnökkel a "nagyon törékeny" aleppói helyzet lehetséges megoldásáról.
    Erdogan kormányzati tisztségviselők előtt beszélt, és ezt élőben közvetítette a televízió.
    Befejezték az előkészületeket arra, hogy az Aleppóból elmenekülők a lázadók kezén lévő Idlíb tartományba, illetve Törökországba mehessenek - mondta. Mint fogalmazott: keblükre ölelik a hozzájuk érkezőket.
    "Törökország az elnyomottak reményeként nem fogja magára hagyni Aleppó lakosságát" - tette hozzá. Hangsúlyozta: kerüljön bármennyibe is, de Ankara mindent megtesz, hogy akár csak egy ártatlan életet meg tudjon menteni.
    A török elnök szerint Bassár el-Aszad szíriai elnök nyíltan háborús és emberiesség elleni bűncselekményt követ el. Hol van ilyenkor az ENSZ? - tette fel a kérdést Erdogan.