Emma napja van. | 2024.04.19

Fazekas: több pénz jut a környezetvédelemre

2016-12-14 10:24:19

 

Több pénz jut a környezetvédelemre: 3100 milliárd forint fordítható a környezetvédelemre a mostani uniós költségvetési időszakban, ami 500 milliárd forinttal több, mint az előző időszaké - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az M1 aktuális csatornán szerdán.

 

    Hozzátette: a víz-, a levegő minősége, a környezeti állapotok javítása folyamatos munkát jelent, feladat van bőven, de a feltételek adottak. Kiemelte: Magyarországon az elmúlt években 60 százalékra emelkedett a tisztított szennyvíz aránya a teljes szennyvíz mennyiségén belül. Az egy főre eső üvegházhatású gázok kibocsátása pedig a negyedik legalacsonyabb az unión belül, tehát a klímaváltozás hatásaira is megfelelő választ tud adni az ország - mondta.
    Kitért arra, hogy a Te szedd! mozgalom Európa legnagyobb önkéntes mozgalma, mintegy 200 ezer önkéntes vállalta a lakókörnyezetének megtisztítását. A természettudatos szemléletmód kialakítása nagyon fontos, és mindannyiunk érdeke - húzta alá.
    Elmondta, hogy megjelent a Magyarország környezeti állapota című kiadvány, amelyet a Herman Ottó Intézet munkatársai állítottak össze. Ebben kiemelten fontos terület az ország GMO-mentességének megőrzése vagy a biodiverzitás megőrzése.