Gedeon napja van. | 2024.03.28

Vádat emeltek a katonára támadó szír férfival szemben

2016-12-13 07:33:27

 

Vádat emelt az ügyészség azzal a szír férfival szemben, aki Röszke közelében rátámadt egy katonanőre - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

 

    Szanka Ferenc közölte, az előzetes letartóztatásban lévő férfit felfegyverkezve elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolják.
    A vádirat szerint október 13-án este 7 óra körül a férfi Röszke közelében a határzáron keresztül próbált Magyarország területéről Szerbiába, majd onnan Törökországba jutni. A vádlott jogszerűen tartózkodott az Európai Unió és így Magyarország területén, mivel Németországban menekültként ismerték el.
    A sértett társaival együtt járőrözött a határzár mellett, amikor néhány méterre eltávolodott tőlük. Ekkor megjelent előtte a vádlott, aki egy közel egy méter hosszúságú kihegyezett akácfa karót a feje fölött ütésre tartva a katonanőre támadt. Ezt még időben észleltek a sértett társai, és megakadályozták a vádlottat abban, hogy támadását befejezze - tudatta a csoportvezető ügyész.