Auguszta napja van. | 2024.03.29

Két újabb szakaszon folytatódik a 21-es főút négysávosítása Nógrád megyében

2016-12-05 15:22:28

 

Két újabb szakaszon folytatódik a 21-es főút négysávosítása Nógrád megyében; a munkák Mátraverebély és Bátonyterenye térségében kezdődnek meg 2017 első negyedévében - tájékoztatta az MTI-t hétfőn a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

 

    A közlemény szerint az eredményes közbeszerzési eljárás lezárulta után újabb 11,3 kilométeres szakaszon kezdődhetnek meg a munkálatok. Mindkét szakaszon a Swietelsky Magyarország Kft., a HE-DO Kft. és a KM Építő Kft. által alkotott konzorcium lesz a kivitelező.
    Mátraszőlős, Tar és Mátraverebély között 4,7 kilométeren építik ki a kétszer kétsávos utat, a beruházás 9 milliárd 270 millió forintba kerül.
    Külön szintű csomópontot alakítanak majd ki a sámsonházi leágazónál. A csomóponthoz csatlakozik a tari és a mátraverebélyi bekötő út, így a lassújárművek számára biztosított lesz az átjárás.
    Ezzel együtt ezen utak jelenlegi 21. számú főúti csatlakozásai megszűnnek, a gyalogosok számára aluljárókkal biztosítják a közlekedést. A mátraverebélyi elágazónál kétsávos körforgalmi csomópont létesül.
    Bátonyterenye térségében 6,6 kilométeren épül ki a négysávos út 9 milliárd 960 millió forintos beruházásban.
    A nyertes ajánlattevőkkel várhatóan év végéig kötik meg a szerződést, a munkák 2017 első negyedévében kezdődnek. 
    Nógrád megyében a 21-es főút négysávossá tétele a legnagyobb volumenű beruházás. Az M3-as autópálya és Salgótarján közötti 52 kilométeres szakasz négysávosítása még 2001-ben kezdődött Salgótarjánnál.