Andrea napja van. | 2024.04.18

Több mint harminc kiló marihuánát találtak egy autóban Röszkén

2016-12-01 07:57:26

 

Harmincegy kilogramm marihuánát találtak egy átalakított személygépkocsiban elrejtve a pénzügyőrök Röszkén - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-t.

 

    Némedi-Varga Éva, a NAV Csongrád megyei Adó- és Vámigazgatóság sajtóreferense közölte, egy svájci nő vezette német rendszámú egyterű tételes vizsgálata során az ellenőrzést végző pénzügyőr egy nejlonnal borított, téglalap alakú csomagot talált.
    Az autó teljes átvizsgálását követően a fenéklemeznél kialakított rejtekhelyről, valamint a pótkerék üregében elhelyezett hegesztett fémdobozból 56 csomagban, több mint 31 kilogramm kábítószergyanús anyag - a gyorsteszt szerint marihuána - került elő - tudatta az alezredes.
    A pénzügyőrök a drogot, valamint a 49 esztendős svájci nőt átadták a rendőrségnek.
    A police.hu-n olvasható közlemény szerint a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást, a nőt őrizetbe vették, a bíróság pedig elrendelte előzetes letartóztatását.
    Az elsődleges szakértői vizsgálat szerint a lefoglalt kábítószer hatóanyag-tartama meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát. A marihuána feketepiaci értéke körülbelül 62 millió forint - áll a közleményben.