Gedeon napja van. | 2024.03.28

Fidesz: aki be akar lépni az ország területére, annak tiszteletben kell tartani a törvényeket

2016-11-30 18:24:48

 

A Fidesz szerint minden migránsnak tudnia kell, hogy aki be akar lépni hazánk területére, annak tiszteletben kell tartania Magyarország törvényeit és a magyar hatóságokat.

 

    A nagyobbik kormánypárt közölte, üdvözlik a Szegedi Törvényszék szerdai ítéletét, amelyben első fokon 10 év fegyházra ítélték azt a szír férfit, aki tavaly a röszkei zavargásban részt vett a magyar rendőrök elleni támadásban és ezzel terrorcselekményt valósított meg.
    A Fidesz hangsúlyozta: a magyar kormány helyesen tette, hogy határzárat épített és kezdetektől megvédi a határt. Az idő igazolta, hogy a tömeges bevándorlás veszélyezteti Európa biztonságát: állandósult a terrorveszély, naponta fognak el a dzsihadistákat és halálos terrortámadások történtek.
    Mint írták, nem lehet megengedni, hogy a terror tovább mélyüljön, szétterüljön Európában és beköltözzön Magyarországra, ezért mindent meg kell tenni azért, hogy megvédjék Magyarországot a migránsok betelepítésétől. 
    A közleményben felhívták a figyelmet arra is, hogy a decemberi EU-csúcson Brüsszel várhatóan újra megpróbálja kierőszakolni a kötelező letelepedési kvótát.