Auguszta napja van. | 2024.03.29

Időjárás-jelentés

2016-11-28 14:46:06

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: 

 


    Időjárási helyzet Európában
    ---------------------------
    Észak- és Kelet-Európában ciklonok és frontjaik alakítják az időjárást, emiatt arrafelé többnyire erősen felhős az ég, és többfelé fordul elő csapadék; Izlandon és a Kelet-európai-síkság déli részén az eső esik, másutt havazik. Ugyanakkor a Brit-szigetek és a Skandináv-félsziget délnyugati része fölött anticiklon helyezkedik el. Területén általában felhős, párás, helyenként tartósabban ködös az idő. Dél-Európa fölött sekély ciklonális mező található, változóan felhős az ég, helyenként kisebb eső, zápor is előfordul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északkeleti részén többnyire +5 és -7, az Ural előterében -10 és -20 fok között változik. Nyugat- és Közép-Európában a csúcshőmérséklet 6 és 10 fok között alakul, délen pedig a kora délutáni órákra 11 és 20 fok közé melegszik fel a levegő. Kedd estig a Kárpát-medence fölé többnyire száraz, eleinte egyre hidegebb, majd a magasban kissé enyhébb léghullámok érkeznek.
    
    Várható időjárás az ország területén kedd estig
    -----------------------------------------------
    
    Estére mindenütt megszűnnek a hózáporok, és éjszaka már gyengén felhős lesz az ég. Kedden nyugaton túlnyomóan napos idő lesz, keleten többször erősen megnövekszik a felhőzet, de csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél eleinte még többfelé, kedden már csak helyenként erősödik meg.
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és -8 fok között várható, de az Északi-középhegység térségében hidegebb is lehet.    A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 1 és 4 fok között alakul.