Auguszta napja van. | 2024.03.29

Vádat emeltek a Kamaraerdei úti idősotthonban elkövetett emberölés ügyében

2016-11-28 08:59:22

 

Vádat emeltek egy 35 éves ápoló ellen, aki az ügyészség szerint tavaly augusztusban a budapesti Kamaraerdei úti idősotthonban megfojtott egy 83 éves nőt és megkísérelte egy másik idős lakó megölését is - közölte a fővárosi főügyész hétfőn az MTI-vel.

 

    Ibolya Tibor közleményében azt írta: a férfi 2014 áprilisától dolgozott ápolóként és gondozóként a XI. kerületi idősotthonban. Ekkor már évek óta folyamatos gyógyszeres kezelés alatt állt, amiről az intézményben nem tudtak, az orvosi alkalmassági vizsgálaton ugyanis a vádlott ezt elhallgatta.
    Magánéleti problémák miatt a férfi 2015 májusában munkaidő után és szabadnapjain rendszeresen, nagy mennyiségben fogyasztott alkoholt, miközben szedte a gyógyszereket is.
    A vádirat szerint a vádlott tavaly augusztus 4-én este "hirtelen erős ölési késztetést érzett". Ennek hatására az intenzív osztály egyik ágyban fekvő 71 éves nőhöz lépett, kivette a feje alól a párnát, és a sértett arcába szorította, hogy megfojtsa. A nő azonban kiabálni kezdett, ezért a vádlott - attól tartva, hogy ápolótársa a kiabálásra felfigyelhet - a párnát visszatette a sértett feje alá, majd elhagyta a kórtermet.
    Mintegy 45 perccel később azonban bement egy másik kórterembe, hogy az ott fekvő 83 éves, ellenállás kifejtésére képtelen idős nőt megölje. Először párnát szorított az arcához, majd megfojtotta a magatehetetlen nőt. Ezután megbizonyosodott arról, hogy a sértett meghalt, és elhagyta a kórtermet.
    A Fővárosi Főügyészség az előzetes letartóztatásban lévő férfit több emberen, illetve védekezésre képtelen, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja.