Emma napja van. | 2024.04.19

Grafikai pályázatot hirdet a Reformáció Emlékbizottság

2016-11-09 07:02:03

 

A reformáció 2017-es emlékéve alkalmából digitális grafikai pályázatot hirdet a Reformáció Emlékbizottság. A Reformáció - Kortárs szemmel pályázaton 18 és 30 év közötti, Magyarország vagy a Kárpát-medence területén művészeti felsőoktatási intézményben tanuló hallgatók vehetnek részt.

 

    A pályázat célja, hogy a művészeti felsőoktatásban tanulók "kortárs vizuális eszközökkel alkossák újra a reformáció ikonikus mozzanatait, eseményeit, jelképeit" - olvasható a Reformáció Emlékbizottság MTI-hez eljuttatott közleményében.
    A pályázók három téma közül választhatnak. Tervezhetnek plakátot a reformáció szimbolikus eseményéről, amikor 1517-ben Luther Márton kiszögezte 95 tételét a wittenbergi vártemplom kapujára. Elkészíthetik Kálvin János portréját grafikai eszközökkel, vagy megtervezhetik a vizsolyi biblia borítóját.
    A pályázatokat november 30-ig lehet benyújtani, az eredményeket december 10-én a Reformáció 500 weboldalán és Facebook oldalán teszik közzé. Mindhárom kategória első helyezettje 100 ezer forint jutalomban részesül, a kategóriák első három helyezettje emellett "megjelenést nyer releváns szakmai médiumokban".
    A beérkezett alkotásokat hatfős szakmai zsűri értékeli majd, melynek tagjai: Balla Dóra, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem docense; Farkas Anna, a Magyar Tervezőgrafikusok és Tipográfusok Társaságának alapító és elnökségi tagja; Orosz István Kossuth-díjas grafikusművész, animációsfilm-rendező; Böszörményi Nagy Gergely, a Brain Bar Budapest alapítója, a Design Terminal vezetője; Felsmann Tamás grafikusművész, egyetemi docens, a Magyar Képzőművészeti Egyetem Tervezőgrafika Szakirányának vezetője és Hafenscher Károly, a Reformáció Emlékbizottság miniszteri biztosa.
    A pályázati kiírás, a nevezési feltételek és az elbírálás szempontjai megtalálhatók a reformacio2017.hu oldalon a Kreatív pályázat menüpont alatt.