Gedeon napja van. | 2024.03.28

Ittasan okozott halálos balesetet egy rendőr Borsodban

2016-10-27 07:06:15

 

Egy rendőr ellen indított nyomozást a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség, a próbaidős őrmester ittasan vezette autóját, balesetet okozott, a kocsi utasa pedig a helyszínen meghalt - közölte a vádhatóság az MTI-vel csütörtökön.

 

    A tájékoztatás szerint a baleset október 8-án történt Sárospatakon, az ügyészség halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt folytat nyomozást.
    Az eddig megállapított adatok szerint a rendőr a megengedett sebességhatárt jelentősen túllépte autójával, elvesztette uralmát az autó felett, a gépkocsi az úttestről lesodródott, keresztbe fordult, és egy út menti fának csapódott. 
    Az autó utasa, egy 20 éves fiatalember a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt, míg a rendőrt a mentők súlyos sérülésekkel, életveszélyes állapotban vitték kórházba.
    A kirendelt igazságügyi szakértő megállapította, hogy az őrmester a járművezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztott, "amely körülmény az eljárás tárgyát képező bűncselekménynek a kezdetinél lényegesen súlyosabb minősítését eredményezte" - írta az ügyészség, amely arra is kitér, hogy a büntetőeljárás tanúkihallgatásokkal és további szakértői bizonyítással folytatódik.