Emma napja van. | 2024.04.19

Kormánypártok: a baloldal fizetett provokátorokkal az ünnep megzavarására készül

2016-10-20 13:20:38

 

A kormánypártok szerint a baloldal fizetett provokátorokkal az 1956-os forradalom ünnepének megzavarására készül.

 

    Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő a Fidesz és a KDNP véleményét ismertetve csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: miközben a jóérzésű emberek a hősökre, a szabadságért való bátor kiállásra szeretnének méltó módon emlékezni, sajnos olyan jeleket látni és hallani az elmúlt napokban, hogy a baloldal az ünnep megzavarására készül. "Juhász Péter és más baloldali szerveződések - köztük a bevándorláspárti és az illegális bevándorlókat segítő Migration Aid alapítója - meg akarják zavarni a vasárnap délutáni Kossuth téri ünnepi megemlékezést, és ezt nem is tagadják" - fejtette ki.
        Hozzátette: a kormány által vasárnapra szervezett hivatalos Kossuth téri ünnepségre rászervezik a megmozdulásokat, sőt már a fizikai erőszakot sem zárják ki. Ez elfogadhatatlan, ezt kategorikusan vissza kell utasítani - jelentette ki Hollik István.
    Jelezte: akik rendzavarásra készülnek, jó, ha tudják, ezzel a cselekedetükkel, kimeríthetik a garázdaságra való felbujtást. Határozottan kérjük, ezt fejezzék be - mondta.
    A KDNP-s politikus szerint ezek az ellenzéki politikusok - ahogy máskor is - most is a nemzeti érdek elé helyezik saját pártpolitikai érdeküket, politikai ambíciójukat. Ezért minden tisztességes politikus szégyellhetné magát - "mi sajnos attól tartunk, hogy ők nem fogják" - mondta. 
    Felidézte, hogy tíz éve, az 50. évfordulót a baloldal Gyurcsány Ferenc vezetésével tönkre tette, az akkori kormány erőszakos rendőrterrort, gumibotot, könnygázt, vízágyút és lovas rendőröket vetett be a békés megemlékezők ellen. Ez az erőszak nemcsak a bántalmazott embereket sértette, hanem 1956, a forradalom emlékét is meggyalázta - emelte ki. 
    A kormánypárti képviselő arra kérte "a baloldal levitézlett figuráit", hogy próbálják meg megérteni: vannak nemzeti ügyek, vannak nemzeti ünnepek. Ezeket méltósággal és békésen ünnepli minden magára valamit is adó ember.
    A forradalom a 20. századi magyar történelem legnagyobb eseménye, amire mindannyian büszkék lehetünk  - tette hozzá, kiemelve: hisznek a magyar nemzetben, abban, hogy vannak nemzeti ügyek, ahol nincs helye pártpolitikának és önző pártpolitikai szempontoknak. 
    "Hiszünk a magyar hősök bátorságában, hiszünk a magyar nép értékében és alapelveiben" - fogalmazott. A mostani 60. évfordulót szeretnének úgy ünnepelni, ahogy az a hősök és áldozatok emlékéhez méltó: tisztelettel, büszkeséggel és szeretettel. 
    Arra kérnek minden jó érzésű magyart - határon innen és túl -, ha tehetik, személyesen vegyenek részt a Kossuth téri ünnepségen most vasárnap délután 3 órakor, "emeljük fel a fejünket" és emlékezzünk együtt az 1956-os hősökre - mondta Hollik István.
    Kérdésre válaszolva elmondta: külön, extra biztonsági intézkedésekre nem kell számítani. Ők nem az a kormány, akik el szeretnék zárni a nemzeti ünnepeket az emberektől, ez Gyurcsány Ferencéknél volt szokás - tette hozzá.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
09:19
- Betörte a Trafik üvegét - keresik a miskolci rendőrök
MTI hírfelhasználó