Gedeon napja van. | 2024.03.28

Jogerősen életfogytiglant kapott az idős kunhegyesi férfi egyik gyilkosa

2016-10-18 11:58:35

 

Jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtotta kedden a Szegedi Ítélőtábla azt a férfit, aki társaival brutális módon meggyilkolt egy idős kunhegyesi embert 2012-ben.

 

    A táblabíróság társtettesként, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek a vádlottakat.
    A bíróság döntött arról, hogy a jelenleg 26 esztendős elsőrendű vádlott legkorábban 28 év letöltése után bocsátható feltételes szabadságra. Két - a bűncselekmény idején még 19 esztendős - társa jogerősen 20-20 év fegyházbüntetést kapott.
    Mindhárom férfi korábban már többször volt büntetve, közösen is követtek el bűncselekményeket.
    2012. május 8-án késő este közösen italoztak, és eközben az elsőrendű vádlott javaslatára elhatározták, hogy értéktárgyakat visznek el a 81 esztendős sértett kunhegyesi házának udvaráról.
    Egyikük útközben lopott három napelemes lámpát, hogy azzal világítsanak kutatás közben, majd bemásztak az udvarra, a melléképületekben kutattak és magukhoz vettek három liter pálinkát. Ezt követően baltával fölfeszítették a ház ajtaját, a zajra azonban fölébredt az idős sértett. A vádlottak bántalmazni kezdték az idős férfit, italos üvegekkel ütötték és pénzt követeltek tőle. Két vádlott különösen kegyetlen módon megkínozta az áldozatot, miközben társuk az udvaron figyelt.
    A vádlottak átkutatták a házat, és 9 ezer forint készpénzt találtak. Távozásuk előtt az első- és másodrendű vádlott az ágyon fekvő, vérző és eszméletlen állapotban lévő sértett mellkasára egy asztalt és egy tévét tett, szobája ajtaját bútorokkal eltorlaszolták, majd még különböző szerszámgépeket vettek magukhoz. Teljes zsákmányuk értéke - amit elosztottak egymás közt - alig haladta meg a 40 ezer forintot.
    Az idős férfit reggel kórházba szállították, két nappal később azonban elhunyt.