Gedeon napja van. | 2024.03.28

Megtiltotta az MNB jogosulatlan tevékenység végzését a Pannon Equity-nek

2016-10-17 07:46:59

 

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) azonnali hatállyal megtiltotta a Pannon Equity Kft.-nek, hogy jogosulatlanul bármilyen, a jegybank engedélyéhez vagy bejelentéshez kötött tevékenységet végezzen. A jegybank piacfelügyeleti eljárást folytat a társaságnál.

 

    Az MNB hétfői tájékoztatása szerint hivatalból indított piacfelügyeleti eljárást a budapesti székhelyű Pannon Equity Kft. tevékenységének áttekintésére.
    Az eljárás során azt kívánják megállapítani, hogy a társaság végez, vagy végzett-e bejelentés nélkül a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló törvény szerinti függő ügynöki tevékenységet.
    A jegybank nyilvántartásaiban a Pannon Equity Kft. nem szerepel, így az MNB engedélyéhez vagy bejelentéshez kötött tevékenységet nem folytathat - közölték.
    A jegybank hangsúlyozta: az MNB honlapján már korábban közzétették a befektetőknek szóló figyelmeztetést a Pannon Equity-vel kapcsolatban.
    A közlemény szerint az MNB a piacfelügyeleti eljárását határozattal zárja majd le, amelynek eredményét nyilvánosan közzéteszi honlapján.