Emma napja van. | 2024.04.19

Gyorsított eljárásban elítélték G. Fodor Gábor támadóját

2016-09-28 11:39:13

 

Gyorsított eljárásban hat hónap, két év próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte az ügyészség a G. Fodor Gáborra, a 888.hu internetes portál főszerkesztőjére támadó férfit.

 

    G. Fodor Gábor, a Századvég Alapítvány igazgatója maga számolt be a szeptember 16-án történt esetről. Úgy fogalmazott, hogy "egy ruhásszekrény méretű izomagy" kötött bele az Eurocenter parkolójában. Azt írta, keresi a választ a miértekre: "hogy fordulhat elő ilyen". G. Fodor Gábor kiemelte: "ami történt, nem eltántorít, hanem megerősít abban, hogy mi itt a 888-nál jó úton járunk. Az a küldetésünk, hogy egyenesen beszéljünk". Hozzátette: "ennél sokkal nagyobb áldozatot is vállalnék azért, hogy kimondjam az igazságot".
    A Fővárosi Főügyészség szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: szeptember 16-án egy III. kerületi bevásárlóközpont parkolójában az internetes portál főszerkesztője egy kolléganőjével együtt ment gyalog munkahelye felé. A férfi utánuk eredt és a sértettet egy, a hozzá kapcsolható internetes oldalon korábban megjelent cikk miatt trágár szavakkal illette, majd hátulról tenyérrel fejen ütötte. A sértett ekkor közölte a támadóval, hogy fel fogja jelenteni a rendőrségen, aki ennek ellenére a szitkozódást tovább folytatta, majd még egyszer hátulról, tenyérrel fejen ütötte, illetve egy alkalommal leköpte a sértettet.
    Az 57 éves férfit gyorsított eljárásban állították bíróság elé. A Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki garázdaság és becsületsértés vétségében, és ezért 6 hónap, két évre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte. Az ítélet jogerős - olvasható az ügyészségi közleményben.