Gedeon napja van. | 2024.03.28

Kvótareferendum - Kétszáz határon túli aktivista segíti a Fidesz pécsi kampányát

2016-09-23 19:01:00

 

Kétszáz határon túli aktivista segíti a Fidesz kvótanépszavazási kampányát Pécsett, ahova péntek délután érkezett meg az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) ifjúsági szervezetének mintegy ötven tagja.

 

    Csizi Péter, a baranyai megyeszékhely fideszes országgyűlési képviselője az érkezők köszöntése után az, újságíróknak arról beszélt, hogy határon túli aktivisták a kvótareferencdumon való részvételre és a nem szavazat leadására buzdítanak.     Elhangzott, hogy a jövő héten Vajdaságból, Kárpátaljáról és Felvidékről is érkeznek még Pécsre aktivisták. Csizi Péter azt hangsúlyozta, hogy a kvótanépszavazás a teljes magyarságot érintő nemzeti ügy, a referendum érvényességéért és eredményességéért a határon túli magyarság is összefog.
    Az aktivisták azokat a pécsieket keresik majd fel személyesen, akik már korábban aláírásukkal fejezték ki egyet nem értésüket a kötelező betelepítési kvótával kapcsolatban - mondta a politikus.     Zatykó Gyula, az EMNP alelnöke úgy fogalmazott, hogy a népszavazás a magyarok, a Kárpát-medencében élők és az európaiak egymás iránti felelőssége szempontjából is fontos. Csomortány István, a párt Bihar megyei elnöke pedig "a határok feletti nemzetegyesítés egyik legszebb gesztusának" nevezte a kampányban való részvételt.     Az Országgyűlés május 10-én rendelte el a kötelező betelepítési kvótáról szóló, a kormány által kezdeményezett népszavazást, amelyet Áder János köztársasági elnök október 2-ára írt ki. A kérdés úgy szól: "Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?"