Emma napja van. | 2024.04.19

NGM: szeptember 30-ig lehet jelentkezni a kkv-ügyvezető képzésre

2016-09-23 09:14:50

 

Szeptember 30-ig lehet jelentkezni a kis- és középvállalkozások (kkv) ügyvezetője című képzésre, amelyen a diákok idegen nyelvet, informatikát és vállalati ismereteket tanulnak majd - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.

 

    Odrobina László kiemelte: kortól függetlenül bárki beiratkozhat, aki már rendelkezik valamilyen szakképzettséggel. A tanfolyam októberben indul és a tanév végéig tart.
    Arra is felhívta a figyelmet, hogy már 9000-en jelentkeztek a képzésre, így a következő egy hétben már csak további ezer érdeklődő beiskolázását tudják megoldani, ugyanis a tanfolyamot 10 ezer résztvevőre méretezték. Ha túljelentkezés lenne a képzésre, akkor a minisztérium megfontolja egy februárban induló keresztféléves tanfolyam indításának a lehetőségét - mondta.
    Kérdésre válaszolva kifejtette: a kkv-ügyvezetői képzést a költségvetés finanszírozza, a tanfolyamra az érdeklődők az állami fenntartású szakgimnáziumokban és szakközépiskolákban jelentkezhetnek.
    A helyettes államtitkár felidézte, hogy tavaly szeptember óta a második szakképesítés is ingyen megszerezhető, ezzel a lehetőséggel már 35 ezren éltek. A slágerszakmák közül példaként említette az ápolót, a mentőápolót, a szociális gondozót és ápolót, valamint a mérlegképes könyvelőt, a pénzügyi számviteli ügyintézőt, illetve a hegesztőt, a villanyszerelőt, a szoftverkódolót, továbbá a szakácsot, a cukrászt és a pincért. 

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
09:19
- Betörte a Trafik üvegét - keresik a miskolci rendőrök
08:59
- Mezőgazdasági gépbe szorult világháborús gránátot hatástalanítottak a tűzszerészek
MTI hírfelhasználó