Emma napja van. | 2024.04.19

Kvótareferendum - Rókusfalvy Pál: a Kárpát-medencében maradás a tét

2016-09-22 20:33:00

 

A magyarság Kárpát-medencében maradását nevezte az október 2-i népszavazás tétjének Rókusfalvy Pál borász-médiaszakember csütörtökön Etyeken, a Fidesz népszavazási kitelepülésén.

 

    "Fontosnak tartom, hogy miután több mint ezer éve itt vagyunk a Kárpát-medencében, a nehéz időkben is itt tudjunk maradni" - fogalmazott Rókusfalvy Pál, aki szerint meg kell találni a módját annak, hogy a következő generációknak is ugyanolyan nyugalmat és békét adjon a Kárpát-medence, mint manapság. "Ez mindannyiunk érdeke" - tette hozzá.
    Arra biztatta az embereket, hogy mindenképpen vegyenek részt a népszavazáson. Úgy vélte, "a szüret kellős közepén" is mindenkinek meg kell találnia a módját annak, hogy ott legyen a szavazókörben és nemmel szavazzon.
    Tessely Zoltán (Fidesz) országgyűlési képviselő kiemelte: az aláírásgyűjtő akcióban sok emberrel találkozott és azt hitte, hogy azonos kultúrkörből jövő emberek egyetértenek a nemzet sorsának kérdéseiben és az értékek megvédésében, de ez nem így van. Azt javasolta minden közéleti szereplőnek, a következő egy hétben is hangoztassák a véleményüket, menjenek el a választópolgárokhoz, mert sokan még mindig nem értik, mi a tétje október 2-ának.