Tivadar napja van. | 2024.04.20

Belgiumi magyar professzorok: részt kell venni és nemmel kell szavazni

2016-09-21 08:53:17

 

A belgiumi Professzorok Baráti Köre szerint részt kell venni és nemmel kell voksolni a kötelező betelepítési kvótáról szóló októberi 2-ai népszavazáson, mert ez Magyarország érdeke.

 

    Rezsőházy Rudolf, a szervezet egyik tagja az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában úgy fogalmazott, hogy történelmi jelentőségű a kvótareferendum. Bár Brüsszel jogilag figyelmen kívül hagyhatná az eredményt, a népszavazásnak olyan nagy politikai súlya van, hogy nem lehet tőle eltekinteni.
    Közlése szerint azért tartották fontosnak, hogy megnyilvánuljanak, mert felháborodtak egyrészt azon, hogy a nyugati társadalom kényszerszolidaritást akar előírni, másrészt azon, hogy a migránsokat nem kérdezik meg, ők melyik országban szeretnének élni.
    Rezsőházy Rudolf elmondta: a belgiumi Professzorok Baráti Körének tagjai olyan magyarok, akik Belgiumban végezték tanulmányaikat és ott építettek karriert. Legtöbbjük valamelyik belgiumi egyetemen tanít vagy tanított, ugyanakkor a kör rendszeresen összeül és megbeszéli a magyarországi történéseket.
    A kvótareferendum kérdése úgy szól: "Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?"