Márk napja van. | 2024.04.25

Szijjártó: a Magyarország elleni támadások súlyosan mélyítik Európa válságát

2016-09-14 09:15:27

 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszternek és Martin Schulznak, az Európai Parlament (EP) elnökének Magyarországot támadó szavai súlyosan mélyítik Európa válságát.

 

    A külügyi tárca vezetője szerdán az MTI-nek arra reagált, hogy a Die Welt német lap keddi számában Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter Magyarország kizárását követelte az EU-ból. Szerdán pedig a Die Welt Martin Shulz EP-elnökkel közölt interjút Néhány ország csak venni akar, de semmit nem akar adni, míg az online változatban Nem értem, mire gondol Orbán úr címmel. 
    Ezekre reagálva Szijjártó Péter kiemelte: "Jean Asselborn - hiába tagadja - aljas támadást indított Magyarország ellen". A magyar embereknek azzal a döbbenetes ténnyel kell szembenézniük, hogy az illegális bevándorlás veszélyeivel szembeni védekezés miatt az Európai Unión belülről is támadják az országot. 
    Szijjártó Péter szerint "Jean Asselbornt és Martin Schulzot nem érdeklik a magyar emberek, és valójában nem érdekli őket a jogállam és a demokrácia sem", csak az, hogy minél több illegális bevándorló érkezzen Európába. Egy olyan nemzetet minősítenek "ellenforradalmárnak" és "az európai értékeken kívülállónak", amely nemzet forradalmat indított elnyomóival szemben, és a vérét adta a szabadságáért - emelte ki magyar külügyminiszter. Hozzátette: azt állítják, hogy "bárki bármit mondhat, de, ha valaki nem azt mondja amit ők, kirekesztik, megbélyegzik".
    "Ez elfogadhatatlan, ez nem európai viselkedés" - szögezte le Szijjártó Péter, kiemelve: "a magyar kormány mindent megtesz azért, hogy Európa ne ebbe az irányba menjen tovább".