Auguszta napja van. | 2024.03.29

A hétvégén is marad a nyárias időjárás

2016-09-08 13:02:03

 

A hétvégén is folytatódik a nyárias időjárás, 30 Celsius-fok körüli melegre és sok napsütésre lehet számítani, de helyenként egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 

    Pénteken a sok napsütés mellett időnként megnövekszik a felhőzet, csapadék nem várható. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 11-17 fok között valószínű, de a hidegre érzékeny helyeken hűvösebb is lehet. A nappali maximum 30 fok körül alakul.
    Szombaton is napos idő várható. Délen és nyugaton lehet időnként több a felhő, és arrafelé néhol zápor előfordulhat, esetleg egy-egy zivatar is kialakulhat. A leghidegebb órákban 12-17 fok lehet. Napközben 30 fok körül alakul a hőmérséklet.
    Vasárnap is sok napsütésre lehet számítani, de helyenként lehetnek záporok, zivatarok. Csak zivatar környezetében erősödhet meg a szél. A minimumhőmérséklet 13-19, a maximumhőmérséklet 27-31 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.