Béla napja van. | 2024.04.23

A Máltai Szeretetszolgálat alapítványa működteti az új tanévtől a Kelta Vendéglátó Szakközépiskolát és Szakiskolát

2016-09-07 13:12:00

 

Az új tanévtől új fenntartó, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítványa működteti tovább a Budapest III. kerületében található Kelta Vendéglátó Szakközépiskolát és Szakiskolát. 

 

    Az MTI-hez szerdán eljuttatott közlemény szerint a változásra azért volt szükség, mert az iskola fennmaradása a korábbi üzemeltetővel bizonytalanná vált, egy szakképzést nyújtó középiskola esetleges megszűnése pedig nemcsak a környéken élők, hanem az egész kerület számára érzékeny veszteséget jelentett volna. Azzal, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítványa átvette a fenntartó feladatait, a helyzet megnyugtatóan rendeződött, az intézmény működéséhez szükséges feltételek rendelkezésre állnak - közölte Győri-Dani Lajos, a Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke. A változást az illetékes hatóságok elfogadták, az iskola épületét pedig továbbra is rendelkezésre bocsátja a kerületi önkormányzat. 
     A változásokból a diákok és a szülők egyelőre csak annyit vettek észre, hogy a nyugdíjba vonult igazgatót korábbi helyettese követte az intézmény élén, és mostantól már nem kell fizetni a szakképzési hozzájárulás díját - olvasható a közleményben, amely szerint a Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke zökkenőmentes átmenetet ígért. Mint mondta, jövőbeli fejlesztésekről, akár új szakmák oktatásának bevezetéséről is gondolkodnak. 
    A Magyar Máltai Szeretetszolgálat legtöbb intézménye a főváros III. kerületében működik. A karitatív szervezet hajléktalan szállót, szociális pékséget, több játszóteret, családok átmeneti otthonát és népkonyhát is üzemeltet Óbuda-Békásmegyeren. A kerületben régóta működik már egy máltai szakiskola, ahol szociális ápolóképzés folyik, az intézmények sora mostantól egy újabb szakközépiskolával és szakiskolával bővült.