Auguszta napja van. | 2024.03.29

Duális műszaki mesterképzés indul a Műegyetemen

2016-09-06 18:04:00

 

Az országban először indul duális rendszerű műszaki mesterképzés, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) és a Siemens partnerségének köszönhetően.

 

    Az MTI-hez kedden eljuttatott közlemény szerint 2017 februárjától Magyarországon elsőként, a vállalat támogatásával duális rendszerű műszaki mesterképzés indul a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karán. 
    Az Oktatási Hivatal által akkreditált képzés előnye, hogy az egyetemisták az elméleti tudást az oktatási intézmények falai között sajátíthatják el, miközben a cégnél a munkaerőpiac elvárásainak megfelelő gyakorlati tapasztalatra tesznek szert.
    A duális rendszerű, műszaki mesterképzésre már idén szeptembertől lehet jelentkezni. A kurzus leendő hallgatói az erőművi folyamatirányítás mellett a villamos- és irányítástechnikai üzembe helyezés területeit ismerhetik meg. A képzést az egyetem és a cég olyan, legalább BSc végzettséggel rendelkező hallgatók számára ajánlja, akik érdeklődnek az erőművi villamosenergia-termelési folyamatok, illetve ezek szabályozása iránt, és a korábbi tanulmányaikat villamosmérnöki vagy energetikus-mérnöki képzésben folytatták. 
    Az együttműködés lehetővé teszi, hogy a BME-n megszerzett elméleti tudást a fiatalok már egyetemi éveik alatt a gyakorlatban is alkalmazhassák - mondta el Józsa János, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektora.