Auguszta napja van. | 2024.03.29

Fidesz: Orbán Viktor meghatározó és megkerülhetetlen szereplő a politikában

2016-09-05 18:38:00

 

A Fidesz szerint Orbán Viktor miniszterelnök a rendszerváltás óta meghatározó és megkerülhetetlen szereplője a magyar politikának.

 

    A nagyobbik kormánypárt ezt arra reagálva közölte az MTI-vel hétfőn, hogy az MSZP az oktatási jogok biztosához, Aáry Tamás Lajoshoz fordult, mert az ellenzéki párt álláspontja szerint sérti a világnézetileg semleges oktatás követelményét, hogy "aktuálpolitikát tanítanak a nyolcadikos gyerekeknek történelemnek álcázva". Egyebek között arra várnak választ az oktatási jogok biztosától: nem sérülnek-e a magyar gyerekek jogai, ha egy állami tankönyvben egy hivatalban lévő politikus beszédéből idéznek egy megosztó témában, egy aktuális kormányzati kampánnyal teljes összhangban, minden forráskritika és ellenvélemény megjelenítése nélkül.
    A Fidesz erre reagálva rövid közleményében azt írta, "Orbán Viktort a magyar emberek már háromszor választották meg Magyarország miniszterelnökévé. A rendszerváltás óta meghatározó és megkerülhetetlen szereplője a magyar politikának."
    A Demokratikus koalíció az üggyel kapcsolatban közölte, a "legsötétebb diktatúrák gyakorlatát idézi", hogy Orbán Viktort népszerűsítő fényképek, de még a miniszterelnök egy friss idegenellenes beszéde is a nyolcadikos történelem tankönyvbe került.