Emma napja van. | 2024.04.19

Idén is mérkőzéssel emlékeznek Fűzy Ákosra és Tapodi Péterre

2016-09-05 17:44:00

 

 Idén is mérkőzéssel emlékezik Fűzy Ákos vezetőedzőre és Tapodi Péter klubigazgatóra a CMB Cargo-UNI Győr női kosárlabdacsapata.

 

    A klub hétfői tájékoztatása szerint a szerb Crvena zvezda elleni találkozót csütörtökön 18 órától rendezik.
    Fűzy Ákos és Tapodi Péter 2013. szeptember 7-én hunyt el, amikor a csapatot szállító autóbusz balesetet szenvedett. A játékosok közül a szerb Natasa Kovacevic sérült meg a legsúlyosabban, akinek a bal lábát térd alatt amputálni kellett.
    Kovacevic tavaly speciális protézissel visszatért a pályára nevelőegyesülete, a Crvena zvezda színeiben, ezúttal viszont nem fog játszani, mert időközben visszavonult és vezetőként segíti tovább a belgrádi klubot.
    A győriek társadalmi elnöke, Fűzy András elmondta, hogy a meccs szünetében stratégiai megállapodást kötnek a szerb egyesülettel.
    A hagyománynak megfelelően az emlékmérkőzésre nem lesz belépőjegy, de a házigazda klub azt kéri a nézőktől, hogy vigyenek magukkal egy-egy labdát, és dobják be a pályára. Az így összegyűlt játékokat minden évben a győri óvodáknak juttatják el.
    A szintén hagyományos Fűzy Ákos-Tapodi Péter-emléktornát a hétvégén rendezik meg a győriek az utánpótlás korosztály számára.