Gedeon napja van. | 2024.03.28

Freddie Mercury emléktáblát kapott Londonban

2016-09-02 09:19:24

 

Emléktáblát avattak fel Freddie Mercury első londoni otthonánál - tudósított a BBC hírportálja.

 

    A Queen egykori frontembere 1964-ben, 17 évesen költözött családjával a nyugat-londoni Felthamben álló ikerházba, miután elhagyták Zanzibárt. Az énekes az itt töltött évek alatt ismerkedett meg a zenekar két másik tagjával, Brian Mayjel és Roger Taylorral.
    Kashmira Cooke, Freddie Mercury lánytestvére szerint a zenész "titokban nagyon büszke lenne és megtiszteltetésnek érezné" a tábla kihelyezését.
    Az English Heritage brit örökségvédelmi szervezet úgynevezett kék tábláját (blue plaque) olyan néhai közéleti személyiségek - köztük sportolóknak, politikusoknak, színészeknek - emlékére szokták elhelyezni, akiknek tevékenységét az utókor kiemelkedőnek ítéli.
    Mercury szülei, Jer és Bomi Bulsara azután döntöttek Zanzibár elhagyásáról, hogy a terület visszanyerte függetlenségét Nagy-Britanniától.
    Cooke szerint a testvére rajzolással és zenehallgatással, különösen Jimi Hendrix muzsikájával töltötte a legtöbb időt a házban.
    "Órákat töltött a fürdőszobában frizurájának tökéletesítésével. Akkoriban ez nagyon bosszantott, mivel csak egy fürdőszobánk volt" - idézte fel Cooke.
    Mercury akkoriban az Ealing Art College-ban tanult és a Heathrow repülőtéren dolgozott. 
    A zenész 1991-ben halt meg 45 éves korában. Szeptember 5-én ünnepelné 70. születésnapját.